Süper Genç

Bilgisayarının Temizlenmesi Gerekiyor
Facebook, bazı zamanlarda sizin profilinizi kısıtlar ve makalemizin başlığında yazdığı gibi bilsayarınızın virüslerden temizlenmesi gerektiğini belirtir. Bu konuda sizi uyarır ve hatta bu konuda fsecure adında bir virüs programı dahi geliştirmiş. Açıkcası bu hatayı aldığınızda yönergeleri izlemekten başka çareniz yok; adres çubuğunda facebook.com yazdığından emin olup işlemleri gerçekleştirmelisiniz.Bu hatayı almanız demek ;bilgisayarınızdaki bir programın veya kullandığınız tarayıcınızdaki bir eklenti veya uzantının facebook hesabınızı yönettiği durumlar oluşmuş demektir. Örneğin tüm arkadaşlarınıza reklam içerikiği, ahlaksız veyahut alakasız mesajlar veya duvarlarına yazı/resim v.b. gönderildiğinde facebook bunu anlar ve sizin hesabınıza bir kısıt koyar örneğin 1 haftalık mesaj gönderme kısıtlaması. Bunu da size bir bildirim olarak iletir ve bilgisayarınız temizleninceye kadar hangi cihazdan virüs gibi bir kullanım olduysa o bilgisayardan facebook’a girmenizi engeller. Fakat diğer cihazlardan hesabınıza giriş sağlayabilirsiniz.

Facebook’a, facebook virüslü bir bilsayardan bağlandığınızda ‘Bilgisayarının temizlenmesi gerekiyor’ başlıklı olarak şekilde aşağıdaki hatayı alırsınız :

Bilgisayarınız zararlı yazılımdan etkilenmiş gibi görünüyor. Hesabınızı güvende tutmak ve zararlı yazılımın arkadaşlarınıza yayılmasını önlemek için sorunu çözmenize yardımcı olacağız.Zararlı yazılımlar, kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışan ve Facebook’u kullandığınızda başka sorunlara neden olan yazılımlardır. Spam içeren bağlantılara tıklamak veya paylaşmak, bilgisayarınıza zararlı yazılım bulaşmasına neden olabilir.

Bu hatayı aldığınızda adımları izlemeniz bir daha o cihazla facebook’a girmenizi sağlamak için zorunludur. Sırayla; Tamam, İndir, Devam, Girişi Tamamla butonlarıyla ilerleyin ve indirilen fsecure isimli programı başlatın. Program çalışmaya başladıktan itibaren facebook o cihazdan girişinize izin verecektir ve işlemlerini bitirdiğinde sizi bildirim menüsünden bilgilendirecektir.

Ayrıca belki yukarıda okumayı atladığınız kısımdaki bilgiyi okumamışsınızdır; tablet, telefon gibi diğer platformdaki cihazlardan giriş yapabilirsiniz. Facebook sadece hesabınıza girdiğiniz bilgisayarların virüslü olduğunu düşündüğü için diğer cihazlardan giriş yapmanıza bir engel koymamıştır. Acele bir işiniz varsa bu dediğimi yapabilirsiniz.

Virüs kalktıktan sonra üyeliğinize giriş yaptığınızda birkaç tane bildirim alacaksınız; eski bir bildirim olarak mesaj veya arkadaşlarının duvarına yazma özelliğiniz 5 gün veya 1 haftalık(şu tarihe kadar) kapatılmış; sonrasındaki bildirim ise bilgisayarınızın artık virüslerden temizlendiği bildirimi.

Kategorisi: İnternet

Şimdiye Kadar: Bir Cevap.

  1. Saadettin Dal dedi ki:

    Teşekkür ederim.
    Eline emeğine saglık

Bir Cevap Yazın